De Poort Van Druten

Welkom bij het nieuwbouwplan ´De Poort van Druten´

Centraal in Druten op de kruising van de Raadhuisstraat en de Van Heemstraweg verrijst de Poort van Druten. U woont direct grenzend aan het dorpscentrum met alle voorzieningen in de directe nabijheid. Het project is veelzijdig in opzet en kent 4 woontypes:

  • Driekamerappartementen van ca. 68 – 76 m2 met balkon op verdiepingen 1 t/m 3.  Vanaf € 139.900
  • Luxueuze appartementen van 98 – 120 m2 gelegen op verdiepingen 4 en 5.  Vanaf € 215.900
  • Een super de luxe penthouse van 140 m2 met maar liefst 150 m2 dakterras rondom.
  • 4 rijwoningen van 107 m2 met balkon van 12 m2 en garage en twee parkeerplaatsen op eigen terrein.  Vanaf € 169.900

Verkoop gestart… zeg maar vliegende start:  18 inschrijvingen!

Na een druk bezochte informatie avond op 15 april en daarna op 23 april, hebben we de binnengekomen inschrijvingen (deadline 28 april) inmiddels gesorteerd en grotendeels toegewezen. Met maar liefst 18 inschrijvingen op zowel appartementen als de Wegawoningen is het een vliegende start voor de verkoop van de Poort van Druten.

In de eerste week van mei gaan we met alle inschrijvers afspraken inplannen om de toewijzing en vervolgstappen aan u toe te lichten. Indien er feitelijk (minimaal) 15 kopers zijn dan kan dat betekenen dat we over enkele weken al een groen licht kunnen geven en de bouw van de Poort snel van start kan gaan.

Poort van Druten 2.0

In het najaar van 2012 is het plan in verkoop geweest. Een vereiste was om 70% verkocht te hebben voordat we mochten starten met de bouw. We haalden ca. 50% en hebben de aanvang moeten uitstellen. Achteraf gezien is dit niet verwonderlijk omdat het dieptepunt van de crisis (volgens het CBS) in mei 2013 lag. Ook werd toen het absolute dieptepunt (laagste ooit) van het consumentenvertrouwen geregistreerd.

In 2014 is dit plan geselecteerd voor de Gelderse subsidie het Impulsplan Wonen. In januari 2015 werd bekend dat de Provincie de subsidie toe gaat kennen aan de Poort van Druten. Dit betekent dat het plan weer levensvatbaar is en wij in april 2015 (presentatie avond 15 april) de verkoop zullen starten en nog voor het einde van het jaar aanvangen met de bouw. De woningmarkt leeft weer op, getuige de vele positieve nieuwsberichten hierover.

Maak uw interesse kenbaar, dan houden wij u op de hoogte over al het nieuws rondom dit fantastische nieuwe stukje Druten! Bezoekt u ook de website www.poortvandruten.nl.

Architect: Omega Architecten